- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I dalje traje olimpijska hajka na Ruse

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijska zastava
Olimpijska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Ruski sportisti imaju sve manje nade da će imati dozvolu za takmičenje na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, i dalje zbog hajke koji na ruske sportiste vodi Svetska antidoping agencija pod optužbama za „sistemski doping“, a čemu se pridružio i MOK zbog situacije u Ukrajini.
Međunarodni olimpijski komitet još nije doneo konačnu odluku, ali reči nekadašnjeg funkcionera Krega Ridija ukazuju na to.
Ranije izjave ruskih sportista i funkcionera da će u narednih desetak godina ruski sportisti morati da se takmiče samo među sobom, nisu ukazivale na najgori scenario, ali...
„Dve godine pre Olimpijskih igara 2024. godine problem je narastao. Kvalifikacioni periodi su krenuli, savezi postupaju prema striktnim instrukcijama i ne pozivaju Ruse i Beloruse da se takmiče. I teško je da će iko od njih moći da se kvalifikuje, osim u tri sporta – biciklizmu, džudou i tenisu“, naveo je Ridi.
Krajem februara MOK je preporučio savezima da ne dozvoljavaju Rusima i Belorusima da se takmiče, a prvi čovek MOK Tomas Bah je dva puta jasno rekao da neće biti povlačenja te preporuke.
Ukoliko ruski sportisti ipak budu učestvovali, to će biti sasvim izvesno bez nacionalnih obeležja i za to je neophodno da stigne poziv MOK, što se dogodilo za igre u Pjongčangu, ali će sada put do toga, kako navode ruski mediji, biti veoma težak.
Marija Lasickene, ruska skakačica u vis - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Bah nije imao sluh za rusku šampionku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala