- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemci znaju sa gasom: Bura u Berlinu posle Orbanove izjave o energetskoj krizi

© SputnikViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban izazvao je talas negodovanja u Nemačkoj uporedivši trenutnu evropsku politiku o gasu sa holokaustom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Postoji, na primer, poslednji predlog Evropske komisije koji kaže da svi moraju da smanje potrošnju gasa za 15 odsto obavezno. Ne razumem kako se to može obezbediti, iako za to postoji nemačko znanje – mislim od davnina“, rekao je Orban, navodi kanal N-TV.
Orban je kritikovao nedavno neefikasne sankcije i strategiju Evropske unije prema Rusiji. On je ocenio da se kriza u Ukrajini ne bi dogodila da je Donald Tramp i dalje predsednik SAD i Angela Merkel nemačka kancelarka.
Sankcije, sa svojim razornim ekonomskim uticajem, „neće promeniti situaciju“ i „Ukrajinci neće izaći kao pobednici“, rekao je Orban, ocenivši da što više Zapad šalje oružje Ukrajini, to će sukob duže trajati.
„Potrebna je nova strategija, koja bi trebalo da se fokusira na mirovne pregovore umesto na pokušaj pobede u ratu. EU ne sme da stane na stranu Ukrajinaca, već da se pozicionira između dva tabora“, rekao je mađarski premijer.
Prema njegovim rečima, samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži, prenele su „Novosti“.
Peter Sijarto - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
EKONOMIJA
Mađarska glasala protiv plana EU za štednju gasa: „Sve je to očigledno glupost“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala