- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evroposlanica: Antiruske sankcije više pogađaju Zapad nego Moskvu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije u Briselu
Zastava Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Mir se ne može postići sankcijama koje više štete Zapadu nego Rusiji, smatra mađarska evroposlanica Eniko Đori.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njenim rečima, Zapad je uveo sankcije Rusiji, smatrajući da će to „promeniti politiku (predsednika Rusije Vladimira) Putina“. Pri tome, prema njenim rečima, čak i britanski list „Tajms“ primećuje da Rusija počinje da se prilagođava novim uslovima, a prihodi rastu zbog rasta cena. Osim toga, ubrzava se „zbližavanje“ Rusije i Kine, što povećava distancu između „ova dva bloka i zapadnih partnera“.
„Mi smo na strani mira. Mir se ne može uspostaviti uvođenjem sankcija koje štete nama više nego Rusima“, napisala je poslanica na Tviteru.
Ruske vlasti su više puta ponavljale da ne vide tragediju u pogoršanju odnosa sa zapadnim zemljama. Moskva je isticala da zemlje koje su uvele sankcije Rusiji ne predstavljaju ceo svet i da postoji mnogo mogućnosti za saradnju sa onima koji se prema saradnji odnose pragmatično i van prizme zapadnih izjava o želji da pobede u ekonomskom ratu.
Posle početka vojne specijalne operacije Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su objavile o zamrzavanju ruske imovine, mnogi brendovi su napustili Rusiju. Evropska unija je uvela već šest paketa sankcija, uključujući embargo na ruski ugalj i naftu. Međutim, to se pokazalo kao problem za sam Zapad, jer je izazvao nagli rast inflacije i cena hrane i benzina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala