- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Simens“ predao „Gaspromu“ dokumentaciju za remont turbine

© Foto : Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2"
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
„Simens enerdži“ poslao je „Gaspromu“ izvoznu licencu Kanade za remont i transport turbine za gasovod „Severni tok“, objavio je list „Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njihovim informacijama, „Simens“ je poslao „Gaspromu“ kanadski dokument kojim se dozvoljava popravka, održavanje i transport turbine za kompresorsku stanicu „Portova“, koja šalje gas gasovodu „Severni tok“ do kraja 2024. godine.
Turbina je u subotu trebalo da krene parobrodom iz Libeka u Rusiju preko Finske, ali to nije moglo da se uradi jer „Gasprom“ nije imao potrebnu dokumentaciju.
Turbina koja se nalazi u Nemačkoj, prema pisanju lista, može da bude poslata u Rusiju tek sredinom nedelje, ali pod uslovom da „Gasprom“ pošalje dokumenta neophodna za carinsku kontrolu.
Kompanija „Gasprom“ je glavni snabdevač gasa u Evropi. Od 16. juna je smanjio isporuke preko „Severnog toka“ do 40 odsto kapaciteta, pripisujući to problemima sa održavanjem gasnih turbina na kompresorskoj stanici „Portova“. Tada je kompanija saopštila da „Simens“ zbog kanadskih sankcija ne može da vrati sa popravke gasne turbine. Međutim, Kanada je odlučila da oslobodi opremu „Gasproma“ od sankcija do kraja 2024. godine, što je potvrdio i premijer zemlje Džastin Trudo.
Gazprom neft - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
RUSIJA
„Gasprom“ po treći put zatražio od „Simensa“ dokumenta o turbini za „Severni tok“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala