- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Simens“ ne vidi vezu između turbina i smanjivanja isporuka gasa iz Rusije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaCentralna filijala kompanije Simens u Moskvi
Centralna filijala kompanije Simens u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Kompanija „Simens“ ne vidi vezu između održavanja turbina i smanjenja izvoza gasa koje najavljuje „Gasprom“, izjavio je za Sputnjik predstavnik nemačke kompanije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, turbina koja je već remontovana u Kanadi može da bude „odmah“ poslata u Rusiju ako „Gasprom“ za nju podnese uvozne carinske isprave, a Kanada je pristala da isključi iz sankcija sve slične agregate koji se servisiraju u fabrici „Simens enerdži“ u Montrealu.
„U ovom trenutku ne vidimo vezu između turbine i smanjenja isporuka gasa koje je sprovedeno ili najavljeno“, rekao je predstavnik kompanije.
„Održavanje naših turbina jeste i ostaje rutinska procedura. Svi budući radovi na održavanju mogu se obezbediti. Kanadska vlada već je pristala da turbine koje održava „Simens enerdži“ u Montrealu mogu da se izvezu iz Kanade u Nemačku“, precizirao je sagovornik agencije.
Što se tiče turbine koja je već remontovana u Kanadi, on je rekao da su nemačke vlasti početkom prošle nedelje predale „Simens enerdžiju“ svu potrebnu dokumentaciju za izvoz u Rusiju.
„‘Gasprom’ zna za ovo. Ono što nedostaje su carinski dokumenti za uvoz u Rusiju. ‘Gasprom’, kao klijent, dužan je da ih dostavi“, objasnio je on.
„Gasprom“ je ranije najavio da će obustaviti rad još jedne „Simensove“ turbine na kompresorskoj stanici „Portova“, zbog čega će isporuke preko gasovoda „Severni tok“ od 27. jula iznositi najviše 33 miliona kubnih metara dnevno, odnosno 20 odsto kapaciteta cevovoda.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
RUSIJA
„Simens“ predao „Gaspromu“ dokumentaciju za remont turbine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala