- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Premijera srpskog filma „Da li ste videli ovu ženu?“ na festivalu u Veneciji

© Foto : NON-ALIGNED FILMSkadar iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“
kadar iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Debitantski igrani film „Da li ste videli ovu ženu?“ rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića imaće premijeru na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, koji se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra, saopštili su producenti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože.
Glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Aleks Elektra i drugi.
Dušan Zoric i Matija Gluščevic studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.
Film „Da li ste videli ovu ženu?“ producirala je Čarna Vučinić ispred „Non-alajnd films“ iz Srbije, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti i zagrebačkom producentskom kućom „Dinaridi film“, uz podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.
Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa Nedelje kritike, u kom je poslednji put srpski film učestvovao 2014. godine, kad je prikazano debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića „Ničije dete“.
Venecijanska „Mostra“ je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan je od tri najuglednija festivala na svetu, prenosi Tanjug.
Marko Kraljević i Musa Kesedžija, naslikao Vladislav Titelbah, oko 1900. - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
KULTURA
Srpski film 2022: Horor tokom martovskog pogroma, Kraljević Marko, „Oluja“, zločin Udbe...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala