- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik pitao sudiju – da li je Ivana pokradena u Americi: „Nepravda kao u slučaju Đoković“ /foto/

© AP Photo / Charlie RiedelIvana Španović
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Ivana Vuleta završila je Svetsko prvenstvo u skoku udalj na sedmom mestu, a na rezultat je najviše uticao prestup za koji je kasnije dokazano da nije postojao, što za Sputnjik potvrđuje Jasminka Drobac, dugogodišnji atletski sudija.
Ivana Vuleta navikla je Srbiju da je preskakanje sedam metara za nju rutina, međutim to nije bio slučaj na Svetskom prvenstvu u Judžinu.
Srpkinja je stigla do sedmog mesta i to posle skoka 6,84 metara, ili je bar svet mislio da je Ivana toliko skočila.
Nakon što su dodeljene medalje (Malaika Miambo zlato, Ese Brume srebro, Letisija Melo bronza) pojavila se fotografija na kojoj se jasno da vidi da prilikom skoka dužeg od sedam metara najbolja srpska atletičarka nije prestupila.
Iz ugla sudije nepravdu je komentarisala Jasminka Drobac koja smatra da je Vuleta skočila ispravno.
Situaciju koju je doživela atletičarka sudija poredi sa mnogim nepravdama koje su učinjene Novaku Đokoviću poput diskvalifikacije na US openu 2020. godine.

„Ivana nije napravila prestup. Učinjena je velika nepravda. Jednostavno kao i u slučaju Novaka Đokovića, oni ne žele da Ivana Vuleta bude najbolja“, smatra Jasminka.

Sudija je objasnila da se na fotografiji jasno videlo da su u pitanju milimetri, ali da je najbolja srpska atletičarka skočila ispravno i to preko sedam metara.
Taj skok trebalo je da bude ispravan, međutim kada glavni sudija donese odluku niko to više ne može da poništi. Nije samo Ivana oštećena, videla sam da su i druge takmičarke skakale ispravno, ali se kompjuter oglasio da je prestup“, istakla je sudija.
Iskusna arbitarka smatra da je tehnologija mnogo oduzela sportu i donela niz nepravednih odluka od kojih je jedna i prema Ivani u Judžinu.

„Dok nije bilo kompjutera i ostalih tehnoloških otkrića koja se koriste takođe su se osvajale medalje. Da li to sada treba da znači da moramo da oduzmemo i izbrišemo sve te prethodne rezultate“, pita se Drobac.

Vuleta se oglasila emotivnom porukom nakon što je objavljena fotografija i deluje da je prihvatila odluku, međutim sudija kaže da ona ima puno pravo na žalbu.
„Ona može da uloži žalbu, ne znam da li je to uradila, ali može. Pitanje je samo hoće li je sudije prihvatiti“, zaključila je Drobac.
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Bolne reči Vulete posle velike nepravde: Gorak ukus, privodim karijeru kraju
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Ivana žestoko pokradena u Americi? Pojavio se dokaz da Srpkinja nije prestupila
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Najbolja Srpkinja tek sedma – Ivana bez medalje na Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala