- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolne reči Vulete posle velike nepravde: Gorak ukus, privodim karijeru kraju

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvana Vuleta Španović
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Ivana Vuleta doživela je veliku nepravdu na Svetskom prvenstvu u Judžinu nakon što je posle njenog najboljeg skoka kompjuter video prestup koji nije postojao. Uprkos gledanju snimka sudije su potvrdile prestup, a posle dokaza da je skočila ispravno oglasila se i najbolja srpska atletičarka.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Čekala se Ivanina nova medalja, ali Srpkinja je jednostavno imala izuzetno jaku konkurenciju koju iako se svim silama trudila nije uspela da nadmaši.
Ipak, Vuleta bi u Judžinu sigurno stigla do medalje jer je ostvarila skok preko sedam metara koji je bio poništen zbog prestupa.
Posle dokaza da je kompjuter pogrešio i da najbolja srpska atletičarka nije prestupila, oglasila se i Ivana koja je poručila da se bliži kraj karijere.
„Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali... Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić“, napisala je Vuleta na društvenoj mreži.
Ako je neko osetio sportsku nepravdu to je Ivana Vuleta poznatija kao Španović koja je morala da se suočava sa kontroverznim odlukama i na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Londonu.
Tada je takođe skočila preko sedam metara, ali joj se broj sa leđa otkačio i ostavio trag u pesku na 6,91 metara što je bio rezultat koji su sudije računali Srpkinji.
„Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi“, zaključila je Ivana.
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Ivana žestoko pokradena u Americi? Pojavio se dokaz da Srpkinja nije prestupila
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Najbolja Srpkinja tek sedma – Ivana bez medalje na Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala