- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Estonska vojska: Brodovi NATO-a stigli u Talin

Luka u Talinu - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Brodovi prve stalne pomorske grupe NATO-a stigli su u ponedeljak u Talin kako bi pokazali prisustvo Alijanse u Baltičkom moru, kao i da popune zalihe i pripreme se za sledeće zadatke, saopštila je pres služba Glavnog štaba Odbrambenih snaga Estonije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Prva stalna pomorska grupa NATO-a nalazi se ovde drugi put ove godine. Ovo je potvrda stalnog prisustva NATO-a u našem regionu. Kao rezultat ovakvih poseta nalazimo sve više mogućnosti za saradnju sa našim saveznicima“, navodi se u saopštenju.
Prva dva broda – holandski komandni brod, koji je ujedno i vodeći brod grupe – „Karel Dorman“ i portugalska fregata NRP „Korte Real“, usidreni su u Staroj luci u Talinu. Treći brod, britanski tanker RFA „Tajdsurdž“, pristao je u luci Muga u blizini Talina.
Komandanti brodova sastaće se sa rukovodstvom Odbrambenih snaga Estonije, a posade će popuniti zalihe i pripremiti se za sledeće zadatke, napominje se u saopštenju.
Prva stalna pomorska grupa NATO-a jedna je od četiri stalne pomorske grupe Alijanse. Ova grupa, koja je deo snaga NATO-a za brzo reagovanje, sposobna je da brzo stigne na mesto operacije u bilo kom regionu.
Kronštat - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Ruski admiral upozorio: Držaćemo na nišanu brodove NATO-a u Baltičkom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala