- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski admiral upozorio: Držaćemo na nišanu brodove NATO-a u Baltičkom moru

© Sputnik / Olivera IkodinovićKronštat
Kronštat - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Snage Baltičke flote pratiće akcije brodova NATO-a tokom vojnih vežbi koje počinju u tom regionu, a u slučaju agresivnih planova sve mete će biti „na nišanu“, rekao je za Sputnjik bivši komandant Baltičke flote, admiral Vladimir Valujev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Cilj vojnih vežbi koje održava NATO je da se pokaže snaga i jedinstvo saveznika. Međutim, Baltička flota ima dovoljno obalskih sistema i brodske posade da se suprotstavi pretnjama. Vrši se izviđanje svim sredstvima. U slučaju da se jave agresivni planovi, sve mete će nam biti 'na nišanu'“, upozorio je admiral.
Takođe je podsetio da su u nedavnoj prošlosti brodovi NATO-a, zajedno sa ruskom Baltičkom flotom, svake godine održavali vojne vežbe „Baltops“ u cilju uvežbavanja interakcije na vodi i kopnu.

„Međutim, sada scenario više liči na probu desanta na obalu s ciljem napredovanja na istok. Ali mi smo spremni za to“, rekao je on.

Kako je saopštila ranije pres-služba glavnog štaba estonskih Odbrambenih snaga, brodovi prve stalne pomorske protivminske grupe NATO-a SNMG1 uplovili su u Baltičko more gde će učestvovati u vojnim vežbama sa susednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama. Primarni zadatak je da se demonstrira prisustvo saveznika u regionu Baltičkog mora i da se održe zajedničke vojne vežbe sa estonskom Ratnom mornaricom
Brodovi NATO-a na vojnoj vežbi Spoj trozupca 2018 - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Brodovi NATO ušli u Baltičko more
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala