- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Brodovi NATO ušli u Baltičko more

CC BY 2.0 / Flickr / NATO North Atlantic Treaty Organization / Brodovi NATO-a na vojnoj vežbi "Spoj trozupca 2018"
Brodovi NATO-a na vojnoj vežbi Spoj trozupca 2018 - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Protivminski brodovi iz sastava 1. stalne grupe NATO SNMG 1 ušli su u Baltičko more gde će učestvovati na manevrima sa okolnim državama članicama Alijanse i drugim partnerima, saopštila je pres služba Glavnog štaba estonskih Oružanih snaga.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Grupa se sastoji od pet brodova. U četvrtak je u Baltičko more ušao deo brodova SNMG 1, a ostali će stići danas u stari lučki terminal u Talinu“, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni zadatak je demonstracija prisustva saveznika u regionu Baltičkog mora i zajedničke vežbe sa estonskom mornaricom.
Prema rečima, komandanta estonske mornarice Jurija Saska, zajedničke vežbe s ciljem otkrivanja mina planirane su za sledeću nedelju.
Ova grupa NATO jedna je od ukupno četiri stalne grupe Alijanse zadužena za operacije u cilju neutralisanja mina. Ona može da bude operativno raspoređena u bilo kom regionu.
Ruski avion Suhoj Su-24 preleće iznad američkog razarača Donald Kuk iznad Baltičkog mora. - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Američki list predviđa: Gde će se najpre sukobiti avioni Rusije i NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala