Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vrhovni sud doneo odluku: Banke klijentima moraju da dostave ponudu pre sklapanja ugovora o kreditu

CC0 / Pixabay / Kalkulator
Kalkulator - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Vrhovni kasacioni sud (VKS) doneo je odluku da banke klijentima moraju da dostave ponudu pre sklapanja ugovora o kreditu, kao i da su dužne da naznače određene troškove koje klijent ima pored redovnih pri sklapanju ugovora o kreditu, rekao je advokat Miroslav Živković.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

On je naveo da je VKS odlučio da ponuda mora da prethodi ugovoru, a da u praksi banke u 80 odsto slučajeva nemaju ponudu, dok su u ostalih 20 odsto slučajeva ponuda i ugovor spremni istovremeno, prenosi Blic.
On je naglasio da je čak i sudija Vrhovnog kasacionog suda Dragiša Slijepčević u svom veću doneo odluku u kojoj je odbacio reviziju banke u postupku u kom je usvojen klijentov zahtev i od strane prvostepenog i drugostepenog suda, a banka je izgubila spor i tražila reviziju koja je odbačena.
„U obrazloženju te odluke se navodi da je banka dužna da korisniku pre zaključenja ugovora o kreditu sa datumom koji prethodi datumu ugovora uruči ponudu sačinjenu na odgovarajućem obrascu“, napomenuo je Živković.
Ekonomija - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
EKONOMIJA
Poskupljuju stambeni krediti: Šestomesečni euribor posle sedam godina prešao u plus
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala