- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem će konačno poslušati Novaka – Španac i Srbin su dugo čekali na važnu odluku

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković, Vimbldon, London
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Andrea Gaudenci, predsednik Asocijacije Teniskih profesionalaca (ATP), najavio je da organizacija razmatra o uvođenju Mastersa na travi. Odluka bi bila od velikog značaja za Novaka Đokovića, srpskog tenisera, koji obožava da igra na travi na kojoj pravi izuzetne rezultate.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Novak Đoković osvojio je sedam trofeja na Vimbldonu, ali njegovi pehari na travi sigurno bi bili i brojniji da srpski as ima mogućnost da više igra na toj podlozi.
Srpski as ne praktikuje često da se na travi priprema za najprestižniji Grend slem, a to je delom zbog toga što nijedan turnir ni pre ni posle Vimbldona nije iz serije 1.000.
Dok beton i šljaka imaju po nekoliko Mastersa, trava nema nijedan, što je velika šteta kada se uzmu u obzir teniseri poput Novaka, Rodžera Federera ranije i trenutno Matea Beretinija koji uživaju da igraju na toj podlozi.
Ovaj problem uskoro bi mogao da bude rešen, a to je potvrdio prvi čovek ATP organizacije.
„Postoje tri nedelje između Rolan Garosa i Vimbldona. Trava je jedina podloga na kojoj nema Masters 1.000 turnira, tako da između Rima i Kanade nemamo vrhunski sadržaj za navijače. Masters na travi bi imao smisla. Cilj nam je da imamo Masters na travi u budućnosti. Posebno je bitno imati ga za tržište u Nemačkoj koje je jako bitno“, istakao je Andrea Gaudenci.
Ukupna sezona na travi traje samo pet nedelja, jedan od razloga je teško održavanje te vrste podloge.
Pored toga što Novak igra perfektno na travi, Rafael Nadal takođe nije krio da bi voleo da igra više turnira na toj podlozi.
Lepa vest sa sobom ipak nosi jednu vrstu problema ukoliko se sezona ne produži puno, jer teniseri ne bi imali puno vremena i pitanje je koliko bi njih uspelo da se odazove da igra na Mastersu ukoliko se raspored ne prilagodi.
Bernarda Pera - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Kako je Hrvatska izgubila šampionku – obećavali joj „brda i doline“, ali Amerika ispunila san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala