- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stiže novi „kraljević“ iz Slovenije /video/

© Foto : FIBA Jan Vide
Jan Vide - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Sloveniju i Real Madrid povezuje Luka Dončić, ali bismo u skorijoj budućnosti mogli da govorimo o još jednoj zvezdi koja je porasla iz ove zanimljive povezanosti - o Janu Videu. Vide je rođen 2005. godine i od njega se očekuju velike stvari.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Goran Dragić i Luka Dončić su na vrhu liste najboljih slovenačkih košarkaša, ali jedan od mladih košarkaša je na njihovom putu i mogao bi u budućnosti da dođe do velikih visina.
Jan Vide igra za Real Madrid i lider je slovenačke reprezentacije. Bio je najboljih igrač Slovenaca na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, a ujedno i najbolji strelac tima.
Vide je dao intervju za Eurohups gde je govorio o karijeri i očekivanjima, a naravno odgovor na pitanje o idolu bio je očekivan.
„Nadam se da ću moći da upoznam Luku Dončića. On je poput predsednika u Sloveniji, svi ga znaju. Neverovatno je šta je do sada uradio. Da budem iskren, da nije Luke ja ne bih igrao za Real Madrid. Otvorio je put ne samo za mene, već za celu naciju. Pre njega niko nije obraćao pažnju na slovenačku košarku, ali kada su videli Luku znali su da mogu da nađu još talenata. Naša priča jeste slična, ali da budemo realni, Luka je jedan u milion, a ja treba da se fokusiram na sebe i da pravim ime“.
A, onda je dodao da želi da kreira svoj stil po kom će biti prepoznatljiv.
„Lukin i moj stil nije sličan, verujem da sam dosta bliži Goranu Dragiću po stilu. On je malo brži i više napada obruč prodorom kao što to ja radim“.
Zanimljivo je i zbog čega je mladi plejmejker odabrao da nosi broj sedam.
„Nosim sedmicu otkako sam počeo da igram košarku. Najviše zbog Kristijana Ronalda, jer sam veliki ljubitelj fudbala, a i u fudbalu mi je omiljeni klub Real Madrid. Pre nego što sam došao u klub, sa ocem sam išao na dve fudbalske utakmice Reala kada sam imao 10 godina“, objasnio je Vide.
Pored Dončića, Vide je među idolima nabrojao i srpske košarkaške Miloša Teodosića i Nikolu Jokića, tako da je jasno šta impresionira mladog Slovenca.
Visoka košarkaška inteligencija.
„Od evropskih igrača volim Miloša Teodosića. On je drugačiji. Ako pogledate Nikolu Jokića, Luku Dončića i Teodosia, oni svi igraju sa čistim talentom, ne igraju brzo, nisu atletski jaki, već uživaju u igranju košarke i uživanje je gledati ih. Teodosićeva dodavanja i asistencije su neverevotani“, istakao je Vide.
Dodao je Vide da mu je za sada plan da ostane u Evropi, a da jednog dana dođe do NBA lige. Voli da igra fudbal, trenirao ga je pre košarke, ali je po svemu sudeći dobro odabrao čime će da se bavi.
Videćemo da li će veza Real Madrid - Slovenija dati još jednog velikog košarkaša.
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Amerika pojačava Grčku pred Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala