- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika pojačava Grčku pred Srbiju

© AP Photo / Steven SenneGrčki košarkaš Janis Adetokumbo
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Janis Adetokumbo, jedan od najboljih košarkaša sveta, potvrdio je da će ovog leta nastupiti za reprezentaciju Grčke, a iz američke NBA lige u redove Helena stiže i trener Džoš Openhajmer.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Openhajmer je pomoćni trener u ekipi Milvoki Baksa, za koji igra Adetokumbo i promovisan je u asistenta selektora Grčke Dimitrisa Itudisa.
Doskorašnji trener moskovskog CSKA je napravio promene u stručnom štabu, Isidoros Kucos i Konstantinos Papadopulos će otići, a umesto njih stižu Openhajmer i Stefanos Trijantafilos.
Ideja Grčke je, prenose mediji, da Openhajmer donese znanje iz NBA lige i način da se tim pripremi za rivale koji u sastavu imaju igrače iz tog takmičenja.
Adetokumbo će sigurno zaigrati na Evropskom prvenstvu, a postoji mogućnost da nastupi i protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Srbija će biti domaćin prve utakmice druge faze kvalifikacija 25. avgusta, a tri dana kasnije igraće protiv Turske u gostima.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
SPORT
Zašto boje postaju manje bitne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala