- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Minut od 1.200 evra i stativa za anale – Srbija ga je dugo čekala, ali ga neće zapamtiti

© Foto: FK Crvena zvezdaRišairo Živković
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Crvena zvezda i Rišairo Živković i zvanično su raskinuli saradnju srušivši tako san o prvom tamnoputom fudbaleru u reprezentaciji Srbije. Holanđanin, kome je mama Piroćanka, napustio je Marakanu posle nepunih godinu dana i to sa finom otpremninom, možda previsokom u odnosu na ono što je pružio na terenu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Imali su crveno-beli velike planove sa Živkovićem. Na promociji poslednjeg dana avgusta sportski direktor Mitar Mrkela nije štedeo komplimente pričajući bajke o nekadašnjem đaku Groningena i Ajaksa, da bi malo kasnije trener Dejan Stanković uvideo da od Rišaira nema 'leba.
Promašaj, odnosno stativa protiv TSC-a u poslednjem jesenjem kolu prethodne sezone biće ono po čemu će zvezdaši upamtiti Živkovića, više nego po jedinom golu u crveno-belom dresu i to u Kupu Srbije protiv drugoligaša Inđije.
Pamtiće ga i kao jednog od najvećih promašaja u minuloj sezoni zajedno sa Dionijem, Falkom, Bakajokom koji nisu ostavili nikakav trag. Ali, to Živkovića i ne dotiče mnogo pošto mu je tek 25 godina, a na bankovnom računu ima milione stečene igranjem u Kini.
Taj račun dopuniće mu uskoro i Crvena zvezda koju će desetomesečna avantura sa Rišairom Živkovićem koštati više od pola miliona evra. Konkretno 627.000 evropskih novčanica, odnosno 1.200 evra za svaki minut koji je odigrao za crveno-bele.
Statistika kaže, Rišairo Živković je u svim takmičenjima zabeležio 14 nastupa za crveno-bele i po gol i asistenciju, ukupno 500 minuta. I zaista unosan ugovor.
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Kraj bajke o „tamnoputom Srbinu“
Godišnja plata 420.000 evra, bonus za Ligu Evrope 50.000, za „duplu krunu“ takođe 50.000, dok je za jedan postignut gol nagrađen 2.000. Dakle, ukupno 522.000 evra.
Kada se na to pridodaju i tri mesečne plate iz ove sezone (105.000 evra) koje je Živković tražio u sklopu sporazuma o prekidu saradnje, dolazimo do ukupne cifre od 627.000 evra koliko mu Zvezda dođe.
Skup eksperiment koji nije prošao.
Kris Kirkland - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Potresna ispovest kao nauk za sve: „Tablete su me raznele!“
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Otkriveno kako je srpska „levica“ opčinila londonske „čekićare“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala