- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Špigl“: Na pomolu novi skandal u Nemačkoj, susedi Šolca pronašli poveljiva dokumenta u smeću

© AP Photo / Manu FernandezNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Susedi nemačkog kancelara Olafa Šolca i njegove supruge Brite Ernst pronašli su u kanti za smeće poverljiva dokumenta koja sadrže informacije o nedavnom samitu G7, piše nemački list „Špigl“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema pisanju nedeljnika, Šolcova supruga, inače ministarka prosvete Brandenburga, bacila je u smeće nacrte i druga dokumenta povezana sa njenim radnim obavezama, ali i beleške sa karakteristikama lidera zemalja G7 i njihovih supruga.
Tamo je, na primer, pisalo da supruga Marija Dragija, koji je tada obavljao dužnost premijera Italije, izbegava javnost.
Kako se navodi, taj dokument, koji je sastavljen u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova, dobio je specijalnu oznaku „poverljivo – samo za službenu upotrebu“. Autor članka konstatuje da, s obzirom na to, Šolcova supruga nije imala prava da ga baci, a da ga ne uništi na odgovarajući način.
„Prilikom rukovanja sa poverljivom dokumentacijom važe stroga pravila… Ako postoji specijalna oznaka za službenu upotrebu, dokumenti treba da budu uništeni tako da njihov sadržaj ne bude prepoznatljiv i da ne može da se povrati“, navodi se u članku.
Šolc, njegova supruga, kao ni kabinet kancelara i Ministarstvo prosvete Brandenbruga nisu odgovorili na zahteve lista da prokomentarišu ovaj incident.
Protest u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SVET
Evropa ključa kao pred eksploziju: Nemci besni na vlast - spremaju li se narodni ustanci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala