Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP: Laž da je policija bila nasilna nad demonstrantima u Novom Sadu

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICProtest u Novom Sadu zbog usvajanja GUP-a
Protest u Novom Sadu zbog usvajanja GUP-a - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilje nad demonstrantima od kojih je, kako navode, najmanje bilo Novosađana, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Svi ti lažni navodi o srpskoj policiji koji dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, imaju jedino za cilj da naruše ugled naših pripadnika i naše institucije“, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.
Iz MUP-a kažu da je juče,zahvaljujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije,nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede.
Kako navode, i pored toga što su demonstranti pripadnike policije gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir.
„Policija će uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilje nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak“, poručili su iz MUP-a.
Protest u Novom Sadu zbog usvajanja GUP-a - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
SRBIJA
Sukob s policijom na protestu u Novom Sadu: Gradska skupština usvojila Generalni urbanistički plan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala