- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Izvršni direktor kineskog giganta dao otkaz

© AP Photo / Andy WongKompanija Evergrande bila je jedan od najvećih građevinskih investitora u Kini
Kompanija Evergrande bila je jedan od najvećih građevinskih investitora u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
„Čajna Evergrande grup“, kompanija koja je drugi najveći investitor u Kini po prodaji i koja je trenutno u središtu dužničke krize, saopštila je da je izvršni direktor Sja Haiđuen podneo ostavku, kao i finansijski direktor.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Izvršni direktor kompanije Sju Šon će preuzeti dužnost, navodi se u saopštenju. Glavni finansijski direktor Pan Darong je takođe podneo ostavku, a kompanija je oba poteza pripisala njihovom „uključenju u aranžman obećanja“, prenosi Blumberg.
„Volstrit džurnal“ je objavio da „Evergrande“ tek treba da postigne sporazum sa svojim međunarodnim vlasnicima obveznica oko restrukturiranja.
Kineska kompanija za razvoj nekretnina, koja ima više od 300 milijardi dolara obaveznica, u decembru 2021. je platila svoje obveznice u američkim dolarima nakon višemesečnih problema sa likvidnošću. Krajem januara, nakon što su poverioci zahtevali ažuriranje i zapretili da će tužiti kompaniju, „Evergrande“ se obavezao da će objaviti preliminarni plan restrukturiranja u roku od šest meseci.
Savetnici koji predstavljaju „Evergrandeove“ poverioce i kompaniju od tada su vodili duge rasprave o restrukturiranju duga. Savetnici još uvek sprovode dubinsku analizu imovine i obaveza „Evergrandea“ i potrebno im je više vremena da procene koliko bi njegovo poslovanje moglo da vredi u budućnosti i koliko bi gotovine moglo da generiše, rekli su izvoru upoznati sa tim, piše portal „Market voč“.
Evergrande - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
EKONOMIJA
„Vrati nam pare“: Investitori strahuju zbog kineskog giganta, obustava trgovine akcijama u Hongkongu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala