- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Velika Britanija uvela nove sankcije Rusiji: Stop ruskom zlatu, uglju i nafti

CC0 / Unsplash/Kristina Gadeikyte / London
London - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Velika Britanija je uvela sankcije na uvoz zlata iz Rusije, a uvešće i zabranu uvoza uglja i nafte, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanske vlade.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ovim amandmanom zabranjuje se uvoz nafte i naftnih derivata , uglja i proizvoda od uglja i zlata, kao i kupovina, isporuka i snabdevanje, direktno ili indirektno ovih proizvoda. Zabrana uvoza zlata stupila je na snagu 21. jula, dok zabrana uvoza uglja stupa na snagu 10. avgusta 2022. godine, a zabrana uvoza nafte 31. decembra 2022. godine“, precizirano je u saopštenju.
Amandman takođe predviđa zabranu pružanja odgovarajuće tehničke podrške, finansijskih i brokerskih usluga.
Prethodno je „Blumberg“, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, objavio da je Evropska unija usaglasila nove sankcije protiv Rusije, između ostalog, reč je o zabrani uvoza ruskog zlata.
Evropska komisija je 15. jula predložila sedmi paket sankcija protiv Moskve koji uključuje embargo na kupovinu ruskog zlata. On takođe uključuje jaču kontrolu izvoza proizvoda i tehnologija vojne i dvostruke namene i proširenje crne liste pojedinaca i organizacija. Sada ovu odluku mora da odobri Savet EU. Očekuje se da će se to dogoditi pre kraja jula.
O tome kako je Zapad, uvodeći Rusiji sankcije na izvoz zlata, ostavio sebi mogućnost da ga ipak uvozi, u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Zlatni nakit - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
RUSIJA
EU sprema sankcije protiv ruskog zlata, ali ne i protiv nakita
Finska zastava u Helsinkiju, Finska - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
RUSIJA
Finska uvela dodatna ograničenja Rusima: Kupovina zemlje moguća samo uz dozvolu Ministarstva odbrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala