- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Tribina „Hrišćanstvo i film“ sa Milutinom Petrovićem

© Sputnik / Lola ĐorđevićReditelj Milutin Petrović
Reditelj Milutin Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Tribina „Hrišćanstvo i film“ na kojoj će ekskluzivni gost biti reditelj Milutin Petrović održaće se danas u 20 časova u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) u ulici Rige od Fere broj 4 u Beogradu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Po prvi put ekskluzivni program Letnje grifonske noći, održaće se u Zavodu tokom jula i avgusta, u srcu Dorćola gde se nalazi i najstarija beogradska vinova loza, saopštio je Zavod.
Danas u 20 časova u specijalnom letnjem izdanju tribine „Hrišćanstvo i film“ekskluzivni gost biće filmski reditelj Milutin Petrović, sa kojim će moderator Vladimir Kolarić razgovarati o rediteljskim rešenjima, scenama suđenja Isusu Hristu i hrišćanstvu u holivudskim ostvarenjima i stvaralaštvu našeg gosta.
Milutin Petrović je filmski, televizijski i pozorišni reditelj, scenarista, producent, muzičar i univerzitetski profesor. Režirao igrane filmove „Zemlja istine, ljubavi i slobode“, „Jug-jugoistok“, „Agi i Ema“, „Petlja“ i „Nečista krv: Greh predaka“, brojnih televizijskih programa i dokumentarnog filma „U ime naroda“. Autor je knjige „Pedeset dva idealna filmska vikenda“.
Čip festival pod sloganom „Noći poezije u Zaprokulu“ održaće se u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 20 časova. Svojim delima predstaviće nam se mladi srpski pesnici sa dve specijalne gošće: Anom Ristović i Radmilom Petrović. Zaprokul otvara letnju scenu pesnicima i publici, oslobađa nove prostore, a kroz noći poezije vodiće nas Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda 2.
Za sve koji ovo leto provode u Beogradu osmisli smo interesantan program koji će premijerno otvoriti letnju scenu Zaprokula. Tokom jula i avgusta održaćemo niz zanimljivih tribina, jedinstvenih večeri poezije, potom ekskluzivne razgovore sa savremenicima i inovativne izložbe koje velikane umetnosti predstavljaju u novom svetlu.
Partner Zavoda u održavanju Letnjih grifonskih noći je JKP Zelenilo Beograd.
Dragan Bjelogrlić kao Hadži Trifun u Nečistoj krvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Domaći film, a nema Staljina, blata i Cigana: Ovo imperijalni mozgovi neće moći da sažvaću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala