- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

US Open se oglasio o Novaku – uloga vlasti i dalje ključna

© AP Photo / Andres KudackiNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković nalazi se na listi učesnika za US Open, ali se ubrzo nakon spiska turnir oglasio i stavio do znanja da srpski as neće igrati ako je nevakcinisan. Organizatori bi naime dopustili Novaku da igra, ali je problem što vlasti ne dozvoljavaju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Iako se našao na listi učesnika US Open, sve su manje šanse da će Novak Đoković igrati na tom turniru jer odluku ne menjaju ni on ni američke vlasti.
US Open oglasio se posle brojnih apela da Novaku bude dozvoljeno da igra, a organizatori su istakli da ništa nije u njihovoj moći.
„US Open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana“, piše u saopštenju turnira.
Otvoreno prvenstvo Amerike počinje 29. avgusta, ali iako je daleko još uvek nema naznaka da će mere u Sjedinjenim Američkim Državama biti popuštene.
Novak zbog toga što nije vakcinisan ne može da igra ni u Kanadi ni u Sinsinatiju, ali će zbog US open najviše osetiti pad na listi jer će izgubiti 1.200 bodova.
Princ Džordž i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
SPORT
Da li je Bakingemska palata želela da cenzuriše mladog princa i pominjanje Đokovića? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala