- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask se predomislio: Kompanija Tesla rasprodala većinu svojih bitkoina

CC0 / Pixabay / Bitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Kompanija „Tesla“, koja je prošle godine izazvala buru kada je otkrila svoju veliku investiciju u bitkoine, rasprodala je većinu tih novčića koje je posedovala.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Proizvođač električnih automobila je prodao 75 posto od ukupne količine svojih bitkoina, koji su na kraju 2021. godine vredeli oko dve milijarde dolara, izveštava britanski javni servis Bi-Bi-Si, prenosi Tanjug.
Odustajanje „Tesle“ od bitkoina koincidira sa padom vrednosti te kriptovalute za više od 50 posto ove godine.
Iz „Tesle“ su saopštili da su sredstva od prodaje bitkoina uložili u kupovinu tradicionalne valute u iznosu od 936 miliona dolara.
Šef „Tesle“ Ilon Mask bio je među najistaknutijim pristalicama bitkoina koji je favorizovao tu virtuelnu valutu, podstičući često svojim porukama na društvenim mrežama trgovinsku aktivnost na kripto berzama.
„Teslina“ investicija od 1,5 milijardi dolara u bitkoin, koja je obelodanjena u februaru 2021, izazvala je rast potražnje za tom valutom. Cena ove kriptovalute skočila je prošle godine na skoro 70.000 dolara u novembru, pre nego što je počela da pada, podseća Bi-Bi-Si.
Suvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
EKONOMIJA
„Kripto slom“: Dramatičan pad kriptovaluta, stručnjaci procenili kada će dotaći dno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala