- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je želeo s njim „do kraja života“, ali – on ide na mesto Bjelice /video/

© Foto : FIBANikola Jokić i Nemanja Bjelica
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Iskusni krilni centar Džamajkl Grin najverovatnije će postati pojačanje Golden Stejt Voriorsa gde će doći na mesto koje je ostalo upražnjeno posle odlaska Nemanje Bjelice. Inače, radi se o bivšem saigraču Nikole Jokića iz Denver Nagetsa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Grin pokušava da izađe iz ugovora sa Oklahomom, a kada to bude uspeo da uradi, planira da potpiše ugovor sa Golden Stejtom, javlja ESPN.
O tome ko će biti zamena za Bjelicu u redovima Voriorsa najbolje govore reči Nikole Jokića. Posle samo osam utakmica u timu sa Grinom Jokić je bio oduševljen igrama ovog krilnog centra.

„Džamajkl je neko sa kim bih voleo da igram do kraja života. Neverovatan je! Toliko se trudi, doprinosi energijom, vrlo je čvrst. Agresivan je, napada loptu. Čak i kada napravi grešku ne mogu ništa da mu prigovorim. Sjajan je igrač“, rekao je Jokić jednom prilikom.

Sam Grin je isticao uvek da je borbenost deo njegovog stila, da zna svoju ulogu i da ne želi da izlazi iz nje, te da uvek igra čvrsto i snažno.
I dok će Bjelica karijeru nastaviti u Fenerbahčeu, Grin će pojačati šampiona NBA lige.
Američki mediji ističu da će Golden Stejt u Džamajklu Grinu dobiti krilnog igrača koji dobro skače, može da brani više pozicija, a može i da doprinese šutem spolja čime širi protivničku odbranu.
Očekuje se njegov doprinos sa klupe. Da čini nešto slično kao što je to na odličan način radio Nemanja Bjelica, posebno u odbrani na, često, najboljim protivničkim igračima.
Inače, Golden Stejt ovog leta nije samo ostao bez Nemanje Bjelice, već je isti slučaj i sa Otom Porterom Juniorom, tako da je dolazak Džamajkla Grina, igrača koji može da pogodi spolja kada zatreba, realna zamena.
Grin ima 32 godine, a očekuje se da u redovima Voriorsa sledeće sezone doprinese sa 15-20 minuta, ulazeći sa klupe.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
SPORT
Kako izgleda Jokićev „radni dan“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala