- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija uništila ukrajinsko skladište naoružanja u Soledaru

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaruski bombarder Tu-22M3
ruski bombarder Tu-22M3 - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Ruska avijacija je uništila i skladište naoružanja ukrajinske vojske u Soledaru u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
U saopštenju se dodaje da je ruska vojna mornarica krstarećim raketama dalekog dometa likvidirala više od 200 ukrajinskih militanata u Odeskoj oblasti, na punktu za obuku rezervista.
U protekla 24 sata ruska vojska je uništila pet ukrajinskih vodova višecevnih raketnih bacača „grad“ i šest artiljerijskih vodova haubica D-20, kao i devet artiljerijskih vodova D-30, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
Ruski lovci su u vazdušnim borbama uništili dva ukrajinska vojna aviona – MiG-29 u Nikolajevskoj oblasti i Su-25 u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Borbena avijacija i artiljerija Rusije su u protekla 24 sata uništile sedam ukrajinskih upravljačkih punktova, a uništeno je i osam skladišta s oružjem i municijom.
Oružane snage Rusije su od početka izvođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile 259 aviona, 1.572 bespilotne letelice, 4.135 tenkova i drugih jedinica oklopne tehnike, 356 protivraketna kompleksa, 760 borbenih vozila za višecevne raketne bacače, 3.166 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 4.410 jedinica specijalne vojne automobilske tehnike“, navedeno je u saopštenju.
Ruska vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Zaporoška atomska centrala nije oštećena, EU izdvaja pola milijarde evra vojne pomoće Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala