- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ograničenja na isporuke ruskog žita treba da budu ukinuta

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Ograničenja na isporuke ruskog žita moraju biti ukinuta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Prema njegovim rečima, postojao je sporazum sa međunarodnim organizacijama i niko nije bio protiv, pa ni SAD.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Prvobitno smo krenuli od toga da to treba da bude paket. Konkretno, mi ćemo pomoći da se izvrše isporuke ukrajinskog žita, ali polazimo od toga da sva ograničenja u vezi sa izvozom ruskog žita vazdušnim putem budu ukinuta. O tome smo se prvobitno dogovarali sa međunarodnim organizacijama. I do sada niko nije bio protiv, uključujući naše američke partnere“, rekao je ruski predsednik novinarima na kraju posete Iranu.
Putin je izrazio nadu da će ograničenja biti ukinuta kako bi se poboljšala situacija na međunarodnim tržištima hrane.
„Kao što znate, Amerika je praktično ukinula ograničenja na izvoz đubriva iz Rusije na svetska tržišta. Nadam se da će se to isto dogoditi i sa isporukama ruskog žita, ukoliko oni iskreno žele da se poboljša situacija na svetskim tržištima hrane. Mi smo sada spremni. Naš izvozni potencijal je 30 miliona tona žita, a do kraja sezone i 50 “, rekao je Putin.
Podsetimo, Putin je juče boravio u radnoj poseti Iranu, gde je razgovarao sa predsednikom Ebrahimom Raisijem i ajatolahom Hamneijem, a potom je imao i trilateralni susret sa iranskim predsednikom i turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Ruski predsednik Vladimir Putin, iranski lider Ibrahim Raisi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
RUSIJA
Ceo svet gleda u Teheran: Šta su dogovorila tri lidera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala