Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Beograd i Priština da definišu šta je normalizacija

© Tanjug / Vadim GhirdaSpecijalni predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, poručio je da je na liderima dve strane, a ne na EU, da definišu šta znači normalizacija odnosa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Moj mandat kaže da je EU tu da normalizuje te odnose, jer znamo da oni sada nisu normalni i građani osećaju negativne posledice te činjenice. Na dvojici lidera je da definišu šta znači normalizacija", rekao je Lajčak za RTK.
On smatra da to što nije došlo do sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu nije tragedija.
Objasnio je da je plan bio da se sastanak na visokom nivou održi pre letnje pauze, ali da je nakon procene situacije, odlučeno da bude organizovan naknadno.
Prema njegovim rečima, sledeći sastanak Kurtija i Vučića trebalo bi da bude održan najkasnije do početka septembra, prenosi Koha.
Ocenio je da je najvažnije da su se dvojica lidera dogovorila da se redovno sastaju i istekao da sada treba da se stvore uslovi da taj treći zvanični sastanak u Briselu "bude pozitivan i da da konkretne rezultate".
Lajčak je rekao i da je sporazum o nestalim licima "jedan od tri ili četiri sporazuma koja su blizu potpisivanja".
Precizirao je da je za taj sporazum usaglašeno 99,5 odsto teksta i da je potrebna samo politička volja da bi bio usvojen, prenosi Tanjug.
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
REGION
Tajna briselskog „džokera“ za Kosovo: Novi mandat baš zato što nije uradio – ništa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala