- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Toti mu nudio „desetku", Argentinac uzeo omiljeni broj Nemanji Matiću

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Argentinac Paulo Dibala trebalo bi danas da postane zvanično novi fudbaler Rome i adut Žozea Murinja u novoj sezoni. Doskorašnji napadač Juventusa potpisaće ugovor na tri godine vredan devet miliona evra, ali je zanimljiv izbor broja na dresu, koji je podelio Rimljane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Naime, posle odluke Dibale da pojača Romu najsrećniji je bio Frančesko Toti. Ikona Vučice je u naletu entuzijazma ponudila Argentincu svoju „desetku“, koju niko nije nosio na leđima od odlaska u penziju Princa Rima.
Međutim, Dibala je poznat kao sujeveran dečko, koji nosi broj 21 na leđima, onaj kojim se proslavio i u Palermu pre prelaska u Torino. Problem je samo što je taj dres bio zauzet od strane srpskog veziste Nemanje Matića koji je nedavno takođe stigao u Romu.
Prema tvrdnjama transfer eksperta Đanluke Di Marcija, Matić je prepustio svoj omiljeni broj 21 Paulu Dibali i odlučio da uzme osmicu koja je ostala slobodna odlaskom Gonsala Viljara na pozajmicu u Hetafe.
Pomenuti broj Matić je nosio čak sedam godina kada je uspešno nastupao za Benfiku i Čelsi i osvajao najviše trofeja u karijeri. Kasnije je u Mančester junajtedu uzeo 31 sve do ovog leta kada je u Rimu opet hteo stari broj.
Tako je razrešena još jedna zavrzlama, pa Murinjo može u miru da priprema solidno renoviranu ekipu za napad na Skudeto. Inače, upravo je Portugalac najzaslužniji za dolazak Dibale u Rim pošto je u ličnom razgovoru ubedio Argentinca u projekat Rome.
Pored Dibale u Rim su u ovom prelaznom roku stigli srpski vezista Nemanja Matić (slobodan igrač, Mančester junajted), desni bek Zeki Čelik (sedam miliona evra, Lil) i mladi srpski golman Mile Svilar (slobodan igrač, Benfika).
Futbol. Kubok Rossii. Matč Istra - Spartak - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Tragična priča ruske zvezde koja se prerano ugasila
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Lalatović podneo burnu ostavku pa otkrio: „Igrači davali informacije o sastavu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala