- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ruski ambasador: Srbija će na isti način dobiti dodatne količine gasa tokom zime ako bude potrebno

© Sputnik / Lola Đorđević Gasovod Balkanski tok
Gasovod Balkanski tok - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina ruskog gasa u Srbiju u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za gasom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Osnovne količine gasa su određene postojećim ugovorom, ali postoji mogućnost dodatnih količina gasa u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za tim. Sve će biti rešeno na onaj isti način kao u postojećem ugovoru", kazao je Bocan- Harčenko za televiziju Hepi.
Govoreći o snabdevanju gasom kazao je da je Srbija dobila najbolju moguću cenu u sadašnjim uslovima.
"Osnovna pitanja su rešena u okviru ugovora, cena je najbolja moguća u sadašnjim uslovima. Ona pogoduje i Rusiji i omogućuje razvoj Srbije i normalan život", rekao je on.
Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je briga proizilazi oko tranzita preko Bugarske jer su veoma loši odnosi između Moskve i Sofije.
"Što se tiče tranzita on se za sada nesmetano odvija. Tranzit ide preko zemalj a EU ali se nadamo da će i u budućnosti sve biti na prihvatljiv i pristojan način", dodao je on.
Ruski ambasador je naglasio da Srbija stoji principijelno van sankcija polazeći od svojih nacionalnih interesa i odnosa sa Rusijom. Dodao je i da dve zemlje nastavljaju saradnju.
Aleksandar Bocah-Harčenko  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SRBIJA
Bocan-Harčenko: Teško je govoriti o bilo kakvom poverenju u EU, Srbiji je to jasno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala