- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Postignut ozbiljan napredak u pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine, sledi rešavanje tehničkih pitanja

© Press-služba Minoboronы Turcii / Uđi u bazu fotografijaPregovori o žitu u Istanbulu
Pregovori o žitu u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Na pregovorima povodom izvoza žita iz Ukrajine postignut je ozbiljan napredak, izjavio je za Sputnjik dobro informisani izvor.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema informacijama, ostalo je da se reše „tehnički problemi“, ali izvor nije mogao da precizira kada će se održati sledeći sastanak.
Prethodno su u Istanbulu održani pregovori vojnih delegacija Turske, Rusije, Ukrajine i delegacije Ujedinjenih nacija na ovu temu.
Na kraju prošlonedeljnih pregovora, turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je da je postignut dogovor o formiranju koordinacionog centra u Istanbulu, a da će se ruska i ukrajinska delegacija ponovo sastati u Turskoj za oko nedelju dana radi razmatranja pitanja izvoza žitarica.
Ujedinjene nacije su više puta upozoravale na opasnost od prehrambene krize usled deficita žita, dok je Zapad optuživao Rusiju da sprečava izvoz ukrajinskog žita na svetska tržišta. Moskva je kategorički demantovala takve optužbe.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ne ometa izvoz žita iz Ukrajine, i da ako Kijev deminira luke, brodovi sa žitom moći će da isplove bez ikakvih problema.
Ukrajinski vojnik na brodu obalske straže na Azovskom moru u luci Mariupolj na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
RUSIJA
Ruska vojska otkriva detalje sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine
Žetva pšenice na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
RUSIJA
Ruska ambasada: Vašington želi da izgura Moskvu sa svetskog tržišta hrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala