- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Služba bezbednosti Ukrajine pratila i prisluškivala rad grčkog konzulata u Marijupolju

© Foto : Security Service of UkrainePripadnik Službe bezbednosti Ukrajine
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Saradnici Službe bezbednosti Ukrajine pratili su rad grčkog konzulata i predstavnika grčkih kulturnih centara u Marijupolju, uključujući i prisluškivanje, saopštio je štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Saradnici SBU ispričali su kako su pratili rad grčkog konzulata i predstavnika grčkih kulturnih centara u Marijupolju: prisluškivanje, kontrola kretanja predstavnika konzulata. Sve to, razume se, rađeno je u tajnosti, uz kršenje ljudskih prava na privatnost, navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu štaba.

U štabu su istakli da su zbog ovih radnji, u provokacije SBU bili uključeni grčki državljani u Donbasu, kojima su bili ugroženi život i sloboda.
Štab je takođe objavio video snimak na kome žena, koja se predstavila kao Katarina Ceparenko, priča kako je radila u operativno-tehničkom odeljenju SBU.
„Praktično dve godine sam se bavila prisluškivanjem predstavnika grčkog konzulata, konkretno, konzula, generalnog konzula Grčke u Marijupolju, njegovog zamenika, prevodioca, rukovodioca saveza grčkih zajednica u Ukrajini“, objasnila je ona.
Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao ukaz o smeni šefa Saveta bezbednosti Ukrajine Ivana Bakanova i glavne državne tužiteljke Irine Venediktove.
Kako je saopštio ukrajinski lider u obraćanju naciji, Budanov je smenjen zbog mnogobrojnih dokaza da su službenici Službe bezbednosti Ukrajine učestvovali u izdaji države.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Pripadnici misije OEBS-a na teritoriji LNR - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
RUSIJA
Ruska garda: Misija OEBS-a sarađivala sa specijalnim službama Ukrajine
Zgrada gradskog odeljenja Službe bezbednosti Ukrajine u Izjumu - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
RUSIJA
Izjum: Služba bezbednosti Ukrajine masakrirala i mučila ljude od 2014. godine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala