- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska garda: Misija OEBS-a sarađivala sa specijalnim službama Ukrajine

© Sputnik / Maksim Zaharov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici misije OEBS-a na teritoriji LNR
Pripadnici misije OEBS-a na teritoriji LNR - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi.
„Specijalci Ruske garde pronašli su u kući bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama“, navodi se u saopštenju.
U Hersonu su pripadnici garde pregledali mondensku vilu ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće ukazuje na prisustvo velikih izvora finansiranja bivšeg ukrajinskog obaveštajca.
U kući su pronađena dokumenta koja pripadaju misiji OEBS-a u Ukrajini, iz kojih proizilazi da su se predstavnici organizacije nalazili u Hersonu i da su uživali lično pokroviteljstvo Savčenka. Često prisustvo pripadnika misije u ovoj kući potvrđuju svedočenja meštana.
„Specijalne snage Ruske garde zaplenile su rukom pisanu šemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti. To još jednom potvrđuje da su se pripadnici misije bavili obaveštajnim aktivnostima u interesu ukrajinskih specijalnih službi, kao i specijalnih službi zemalja NATO-a“, ističe se u saopštenju.
Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni govore o dugoročnoj i bliskoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izlazila van zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka, napomenuli su u Ruskoj gardi.
Predstavnik Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Brojni zaposleni misije OEBS-a u Donbasu direktno služe Kijevu i Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala