Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o padu aviona u Grčkoj: Dogodila se tragična saobraćajna nesreća, nije bilo opasnog materijala

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije
Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je pad ukrajinskog aviona u Kavali tragična saobraćajna nesreća i da nije bilo opasnog materijala.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Nažalost dogodila se tragična saobraćajna nesreća, nije bilo opasnog materijala. Srećom nije bila bojeva municija. Bangladeška Vlada potvrdila da je ona kupac tih proizvoda", rekao je Vučić.
"Danas samo Ukrajinci mogu da prevoze, to su uvek prevozili samo za nas Belorusi, Rusi, Ukrajinci, ali pošto su uvedene sankcije oni imaju te velike četvoromotorce avione, mogu da nose ogroman teret, mogu da nose oružje, zato iznajmite ukrjinsku kompaniju, dođu da prevezu", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije dodao je da ne razume šta su tačno hteli da sakriju.
"Šta to smo hteli da sakrijemo, osim što neko želi da pronađe krivac u Srbima uvek", dodao je Vučić.
Na pitanje novinara da li ima saznanja koje su preneli grčki mediji da su Grci uložili protest i Srbiji zbog toga što nisu imali saznanja o tovara u aviona koji se srušio na severu Grčke, Vučić je rekao da nema nikakva saznanja o tome, ali da ne zna zbog čega bi to uradili pošto je Srbija ispoštovala sve procedure i da je sve čisto kao suza.
Na pitanje novinara kako komentariše to što se grčki mediji pozivaju na njihove diplomatske izvore i navode da su Grci uložili protest našoj ambasadi u Grčkoj, Vučić je rekao:
"Nemam nikakve saznanja, nisam u grčkom ministarstvu spoljnih poslova, pročitao sam da će da ulože protest našoj ambasadi u Grčkoj, ali ne znam kojim povodom", rekao je Vučić.
Naveo je da ga je pre nego što je započeo današnje obraćanje javnosti pozvao ministar odbrane Nebojša Stefanović i obavestio da je sve po tom pitanu poštovano do poslednje procedure i da je sve cicsto kao suza.
"Pa ćemo da sačekamo da vidimo šta piše u noti", dodao je Vučić.
Ostaci ukrajinskog aviona koji se srušio kod Kavale - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SRBIJA
Ministarstvo odbrane Srbije ponovo se oglasilo o padu aviona u Grčkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala