- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski fond za borbu protiv represija predstaviće dokaze o delovanju ukrajinskog sajta „Mirotvorac“

© Foto : https://psb4ukr.org/Portal „Mirotvorac“
Portal „Mirotvorac“ - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Ruski fond za borbu protiv represija, koji je otkrio činjenice i materijale o grubom narušavanju prava maloletnika – stanovnika Donbasa od strane kreatora i pokrovitelja sajta „Mirotvorac“, održaće konferenciju za medije u četvrtak u prostorijama agencije „Rusija sevodnja“ u Moskvi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na konferenciji pod nazivom „Ukrajinski sajt ‘Mirotvorac’ preti životima i zdravlju maloletnika“ biće predstavljeni direktni dokazi o ovim narušavanjima.
Fond je otkrio da ukrajinski sajt „Mirotvorac“ već dugi niz godina objavljuje lične podatke maloletne dece i adolescenata, od kojih je najmlađe rođeno 2012. godine. Time se krše ne samo norme humanizma, već i međunarodno pravo. Uprkos tome zloglasni sajt i dalje funkcioniše i nastavlja da unosi nova imena dece. Nakon konferencije za medije, prikupljeni dokumenti će biti dostavljeni Ujedinjenim nacijama, što će omogućiti ruskoj delegaciji u UN da pokrene međunarodnu istragu ove situacije.
Na konferenciji će govoriti prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski, 13-godišnja spisateljica iz Luganska koja se našla u bazi „Mirotvorca“ Faina Savenkova i direktor Fonda Mira Terada.
Sajt „Mirotvorac“ je poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci ruskih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.
One koji se nađu na tom sajtu ukrajinski „Mirotvorac“ obično nazivaju „separatistima“, „saradnicima terorista“, „antiukrajinskim propagandistima“, „agentima Kremlja“ i sl.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala