- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija izvozi modernizovane transportne helikoptere Mi-171E

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuski teretni i borbeni helikopter Mi-8AMShT u sirijskoj bazi Hmejmim
Ruski teretni i borbeni helikopter Mi-8AMShT u sirijskoj bazi Hmejmim  - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Rusija je potpisala ugovor za isporuku stranim kupcima najnovijih modernizovanih helikoptera Mi-171E, saopštili su iz kompanije „Rosteh“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Državne korporacije ‘Rosteh’, ‘Rosoboronoeksport’ i ‘Helikopteri Rusije’ su potpisale ugovore za proizvodnju i isporuku modernizovanih helikoptera Mi-171E stranim kupcima. Modernizovane letelice imaju poboljšan motor i povećanu nosivost, osim toga ugrađena im je i najsavremenija radio-elektronska oprema“, rekli su u „Rostehu“.
Najnoviji modernizovani helikopteri Mi-171E se proizvode u „Ulan-Udenskoj fabrici aviona“ koja je deo holdinga „Helikopteri Rusije“.
Helikopter Mi-171 (Mi-171E izvozna varijanta) je ruski transportni helikopter koji je proizveden na bazi Mi-8. Njegova maksimalna poletna masa je 13 tona, domet ─ 650 kilometara, maksimalna brzina ─ 250 kilometara na sat, maksimalna visina koju može da dostigne je 5.000 metara.
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
RUSIJA
Ruski „Aligatori“ u specijalnoj akciji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala