- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „Aligatori“ u specijalnoj akciji /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator" na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2019"
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Posade helikoptera u akciju odlaze u grupama koju čini par jurišnih helikoptera Ka-52 „Aligator“, dok ih čuvaju i štite transportni helikopteri Mi-8 i helikopteri Mi-35.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na videu se može uočiti kako helikopteri lete na izuzetno maloj visini iznad pšeničnih polja, a onda naglo uzleću.
Vidi se salva iz dva bloka sa nenavođenim raketama. Četrdeset granata odlazi u područje, gde se vidi nekoliko desetina vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji se ukrcavaju na oklopne transportere i kamione. Ukrajinska vojska je očigledno shvatila da su njihove pozicije otkrivene i da je neophodno da promene položaje.
Posade „Aligatora“ prave oštar zaokret koji iznosi skoro 90 stepeni, zatim smanjuju visinu. Piloti svakoga dana izvode takve okrete, zatim odlaze do prvog prirodnog skloništa - do korita reke. Nakon toga odlaze iz opasnog područja i vraćaju se u bazu kako bi dopunili gorivo, municiju i dobili nove zadatke.
Komandant posade Konstantin objašnjava da su prilikom poletanja stigli novi podaci sa fronta. Nekoliko ukrajinskih tenkova je brzo napustilo svoje položaje i zbog toga nije bilo potrebe da se koriste nenavođene rakete „Vihor“ koje su dizajnirane za tešku opremu i posebno utvrđena područja.
„Najveći plus ove rakete je domen lansiranja, odnosno, to nam dozvoljava da lansiramo raketu ne ulazeći u PVO zonu protivnika“, rekao je Konstantin.
On je dodao da je tehnika odlična i da nikada nije izneverila, kao i da je na njoj moguće dugo raditi sa dobrim rezultatima.

„Helikopter omogućava dovoljno velike uglove letenja i nagiba. Što je veći nagib to se brže udaljavamo od vidokruga i područja u kome se vode borbe. Pored toga, brzina letenja je 300 kilometara na sat“, rekao je komandant.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimke posade jurišnih helikoptera Ka-52 u akciji uništavanja uporišta i oklopne tehnike Oružanih snaga Ukrajine. Tokom izvođenja borbenih misija, piloti su lansirali raketa sa udaljenosti od više od pet kilometara. Rakete su uništile kontrolni punkt, tenkove i druga oklopna vozila ukrajinskih snaga.
Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Ruski „Aligatori“ uništili kamufliranu vojnu tehniku u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala