- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Proglašeno vanredno stanje u Šri Lanki

© AP Photo / Rafiq MaqboolŠri Lanka, policija
Šri Lanka, policija - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Vršilac dužnosti predsednika Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je vanredno stanje, objavila je kasno u nedelju vlada, koja nastoji da uguši socijalne nemire i da se uhvati u koštac sa ekonomskom krizom koja je zahvatila ostrvsku državu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U saopštenju se navodi da je „to je svrsishodno u interesu javne bezbednosti, zaštite javnog reda i održavanja snabdevanja i pružanja usluga od suštinskog značaja za život zajednice“, prenosi Rojters.
Svrgnuti predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa, koji je prošle nedelje pobegao u inostranstvo da bi izbegao narodnu pobunu protiv njegove vlade, rekao je da je preduzeo "sve moguće korake" da spreči ekonomsku krizu koja je zahvatila zemlju.
Parlament je u petak prihvatio ostavku Radžapakse, koji je prvo pobegao na Maldive, a odatle u Singapur nakon što su stotine hiljada antivladinih demonstranata pre nedelju dana izašle na ulice Kolomba i zauzele njegovu službenu rezidenciju i kancelarije.
Parlament Šri Lanke sastao se u subotu radi pokretanja postupka izbora novog predsednika.
U zemlju je stigla i preko potrebna pošiljka goriva koja će ublažiti nestašicu goriva.
Vikremesinghe, saveznik Radžapakse, jedan je od glavnih kandidata da preuzme predsedničku funkciju, ali demonstranti traže da i on ode, što vodi ka potencijalnim daljim nemirima ako bude izabran.
Šri Lanka - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
SVET
Premijer Šri Lanke položio zakletvu kao v.d. predsednika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala