- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Premijer Šri Lanke položio zakletvu kao v.d. predsednika

© AP Photo / Gemunu AmarasingheŠri Lanka
Šri Lanka - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge položio je danas zakletvu kao vršilac dužnosti predsednika zemlje, saopštio je vladin zvaničnik, prenosi Rojters.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vikremesinge je već preuzeo tu funkciju, nakon što je bivši predsednik Gotabaja Radžapaksa pobegao iz zemlje u sredu, posle višemesečnih antivladinih protesta.
Predsednik parlamenta Šri Lanke Mahinda Japa Abejvardena danas je zvanično prihvatio ostavku predsednika Radžapakse.
„Od ovog trenutka prelazimo na ustavno imenovanje novog predsednika“, rekao je novinarima predsednik parlamenta, prenosi Rojters.
Radžapaksa, koji je u sredu pobegao na Maldive usred masovnih protesta zbog ekonomske krize u Šri Lanki, sleteo je juče u Singapur, a kako su rekli zvaničnici Maldiva za AP, on će kasnije otići za Džedu u Sadijskoj Arabiji.
Vest o Radžapaksinoj ostavci, koja je prvo poslata mejlom predsedavajućem parlamenta, pre nego što je dostavljena u štampanoj verziji, izazvala je sinoć slavlje na ulicama Kolomba, glavnog grada Šri Lanke.
Premijer Vikremesinge, privremeni vršilac dužnosti predsednika, proglasio je u sredu vanredno stanje u celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon bekstva Radžapakse.
Najviši funkcioneri vladajuće partije Šri Lanke saglasni su da podrže Vikremesingea, za svog predsedničkog kandidata, izjavio je ranije Rojtersu izvor iz vladajuće partije.
Demonstranti u bazenu u rezidenciji predsednika Šri Lanke - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SVET
Šta su demonstranti pronašli u rezidenciji predsednika Šri Lanke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala