- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Medalja je kao pravo zlato, bio je to najteži put“ – Bojana za Sputnjik o herojskom rezultatu Srpkinja

© Foto : volleyballworld.comOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Posle osvojene bronzane medalje u Ligi nacija, Bojana Milenković, srpska odbojkašica, javila se za Sputnjik i iznela prve utiske posle neverovatnog uspeha. Srpkinje su tokom turnira imale izuzetno naporan put, ali kako Bojana ističe uz timski duh je sve moguće pa tako i prva medalja u Ligi nacija za Srbiju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prvi meč Lige nacija ove godine Srpkinje su odigrale prvog juna kada su slavile protiv Belgije što je najavilo odličan turnir, prvi na kom Srbiju predvodi Danijele Santareli, italijanski stručnjak.
Kada se stigla do plej-ofa nije bilo mesta za umor, pad koncentracije i svega što bi svakog normalnog sportistu stiglo posle više od mesec dana jednog turnira.
U četvrtfinalu srpske odbojkašice savladale su selekciju Sjedinjenih Američkih Država, svetske i olimpijske šampionke, i samo tom pobedom stigle do nestvarnog rezultata.
U tom meču Bojana Milenković upisala je deset poena, a za Sputnjik je priznala da se u toj fazi turnira i te kako osećao umor.
„Presrećna sam zbog svega. Još uvek smo pod euforijom, ali nas stiže umor jer je ipak dug period, u maju smo se okupile i krenulo sa pripremama, sam po sebi je dugačak turnir, ali mislim da je vredelo i isplatilo se“, istakla je Bojana.
Srpska odbojkašica veruje da je prednost ekipe to što uspevaju da se nose sa teškim situacijama koje ovaj turnir nosi najpre zbog trajanja.

„Mislim da se možda videlo po našoj igri da je nekad malo falilo energije i motiva, pad koncentracije se dešavao. Bilo nam je teško, što se tiče i puta i hrane u nekim država i organizacije, ali mislim da na kraju uvek umemo da se nosimo sa tim tako da koliko god je bilo teško, umemo da se izvučemo i pokažemo u najsjajnijem svetlu“, ispričala je Milenkovićeva.

U teškim trenucima nije bilo prostora da se „klone duhom“ pa su jedna drugu motivisale.
„Ovo je timski sport, svaka kreće od sebe u svakom trenutku koliko god je teško svaka daje maksimum. Muzika nas je oraspoložila, jedna drugu smo motivisale, a pružao je podršku i trener“, istakla je srpska odbojkašica.
Liga nacija je ujedno i debi novog selektora Santarelija sa kojim se odbojkašice još uvek nisu najbolje upoznale, ali se trude da urade ono što se od njih traži.
„Došlo je do promene i novog sistema igre i novina u ekipi i novih pravila. Uhodavamo se, nismo još skroz upoznali selektora, ali pokušavamo da se prilagodimo. Sa njegove strane je sve pozitivno jer smo razdragane i pune elana, a to mu se dopada“, otkrila je Bojana.
Pobeda protiv Sjedinjenih američkih država bila je najava medalje, međutim sjajno su se devojke borile i protiv Brazila zbog čega je postojala nada da ćemo gledati i finale.
Ipak, treći set tog meča odneo je nadu jer su Brazilke bile neverovatne.
„Ostaće velika žal za trećim setom protiv Brazila, ne znam šta bi se desilo da smo dobile. Ovde smo sigurno jedan od timova koji je stvarno zaslužio medalju zbog teškog puta koji smo prošle. Bio je to najteži mogući put i zato kažem svaka medalja sija kao zlatna, ali ova je stvarno kao pravo zlato“, ponosno je rekla srpska odbojkašica.
Kada su se spremale za turnir nisu želela da jedna drugoj stavljaju na teren očekivanja. Međutim, kada su ušle u osam najboljih ekipa na turniru, prirodno je da i ambicije budu veće.
„Mi smo otišle na turnir bez očekivanja, bio nam je cilj da dođemo do prvih osam, a kada smo videle da možemo i da igramo dobro poželele smo i do medalje“, zaključila je Bojana Milenković.
Posle velikog uspeha, srpske odbojkašice idu na zasluženi odmor, a iako je postojala bojazan kako će se uklopiti sa novim selektorom, ona više ne postoji.
Ako su do bronze došle kada ga još uvek nisu upoznale najbolje, kakva magija će se tek desiti kada prođe još malo vremena.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Posle bronze od odbojkašica stiglo i srebro! Mlade Srpkinje posle herojske borbe stale u finalu
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SPORT
Ponos i dika: „Nije zlato, ali za nas sija kao zlato“
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SPORT
Bronza! Odbojkašice jače od Turkinja i navijača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala