- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Zapad neće moći lako da se uklopi u multipolarni svet

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaRuski senator Konstantin Dolgov
Ruski senator Konstantin Dolgov - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Kolektivnom Zapadu neće biti lako da se integriše u multipolarni svet u nastajanju, suviše je velika unutrašnja inercija nekadašnje hegemonije u Vašingtonu, napisao je ruski senator Konstantin Dolgov na svom Telegramu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Preko bivšeg britanskog premijera Tonija Blera najtrezveniji deo britanske i zapadne elite (Boris Džonson koji u kabinetu čeka svoju zamenu, naravno, njoj ne pripada) šalje signal da je počela da shvata kraj epohe dominacije Zapada u svetu. Bolje ikad nego nikad“, ocenio je Dolgov.
Ali kolektivnom Zapadu neće biti lako da se uklopi u multipolarni svet u nastajanju, smatra on.
„Unutrašnja inercija nekadašnje hegemonije u Vašingtonu suviše je velika. Još nisu skroz pale proameričke marionete na čelu evropskih vlada (iako je i ovde proces stabilno krenuo)“, naglasio je ruski senator.
On smatra da će kako Rusija bude rešavala zadatke potpune demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine i širenjem BRIKS-a i ŠOS-a, „multipolarnost naglo jačati, a Blerovo mišljenje će sigurno postati modni trend među zapadnom elitom“.
„Da li će posle toga uslediti korigovanje realne politike Zapada – videćemo. Za nas je važno da nastavimo da radimo na svestranom jačanju Rusije i naših pozicija u novom svetskom poretku – politika koju samouvereno sprovodi (predsednik Rusije) Vladimir Putin“, zaključio je Dolgov.
Bivši britanski premijer Toni Bler u subotu je na predavanju koje je organizovao britansko-američki fond Dičli rekao da se bliži kraj dominacije Zapada u politici i ekonomiji i da svet može postati u najmanju ruku bipolaran, a moguće i multipolaran.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2022
RUSIJA
Lavrov: Zapad pokušava da spreči formiranje multipolarnog sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala