- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nedelja kakvu nismo imali još od Ane i Jelene

© Foto: Teniski savez SrbijeOlga Danilović, Aleksandra Krunić
Olga Danilović, Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Jedna od najlepših sportskih vesti ovog vikenda je da se ženski tenis vratio na staze stare slave. Ne pamtimo skoro da su dve srpske igračice imale dva finala zakazana u jednom danu, zapravo još od kada su Ana Ivanović i Jelena Janković dominirale ovim sportom, ali su Olga Danilović i Aleksandra Krunić uspele da krenu njihovim stopama.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zato će danas najpre Danilovićeva od 13 časova protiv Hrvatice Petre Martić juriti drugu titulu ovog vikenda (u dublu joj se već predali finalisti) na turniru u Lozani.
Hrvatica, 85. igračica sveta je objektivno favorit, ali bi mogla da presudi želja Olge da posle četiri godine i trijumfa u Moksvi ponovo podigne pobednički pehar.
„Zaista sam srećna zbog svoje igre. Mislim da sam imala neku konstantu, na kraju, ostvarila sam jako dobar rezultat. Možda je svega nekoliko poena napravilo razliku. Igrala sam poen po poen, bila veoma strpljiva i verovala sam u sebe", izjavila je Olga posle trijumfa u polufinalu.
Pred Danilovićevom su na putu do finala padale redom: Misaki Doi (2:0), Ana Kalinskaja (2:1), Simona Valtert(2:1) i u polufinalu Anastasija Potapova(2:0). Neka padne i Petra kojoj je ovo takođe prvo finale u poslednje tri godine.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Zvanično: Danilovićeva osvojila titulu u dublu!
Pobednici će osim 280 poena pripasti i ček na 33.200 dolara.
Aleksandra Krunić, takođe posle četiri godine igra finale, a njena rivalka na turniru u Budimpešti od 15 časova biće Amerikanka Bernarda Pera.
Kladionice uoči ovog finala malu prednost daju našoj igračici koja je već obezbedila prodor u top 100, ali će pokušati da se domogne nove titule i čak 62. mesta na VTA listi koje joj se prognozira.
© Foto : Teniski savez SrbijeAleksandra Krunić
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Aleksandra Krunić
Krunićeva je na putu ka finalu obarala redom: Lauru Sigmund sa 6:3, 6:4, zatim Šuaj Ženg sa 6:1, 6:0, pa Ksiju Vang sa 6:0, 6:1, da bi na kraju 32. teniserka sveta Julija Putinceva osvojila samo četiri gema - 6:2, 6:2.
„Samo dobre igre mogu da me održe na ovim pozicijama i pomognu mi da napredujem. Srećna sam što sam u finalu, ali mislim da me je pre svega dobra igra dovela u finale. To je definitivno najvažnija stvar, tako da sam koncentrisana na to da održim taj nivo, da imam još ovakvih finala", rekla je Krunićeva.
Njena poslednja titula bila je u holandskom gradu Hertogenbošu 2018. godine. Možda je vreme da se polica sa peharima osveži malo.
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Dve Srpkinje za tri finala i novi optimizam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala