- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve Srpkinje za tri finala i novi optimizam

© Tanjug / TENISKI SAVEZ SRBIJETeniserka Olga Danilović
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Aleksandra Krunić i Olga Danilović plasirale su se u finale turnira u Budimpešti, odnosno Lozani, tako da možemo da kažemo da je ovo vrlo uspešan dan za ženski tenis i najava nekih još boljih dana. Na sve to je Olga stigla do finala i u dubli sa Kristinom Mladenović.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

I dok Srbija ima Novaka Đokovića koji po pravilima stalno osvaja trofeje i igra završnice najvećih turnira, posle završetka karijere Ane Ivanović i Jelene Janković u ženskom tenisu realno gledano i nemamo baš previše uspeha.
Ali, to može da se promeni. I ide u pozitivnom smeru!
U istom danu su Aleksandra Krunić u Budimpešti i Olga Danilović u Lozani izborile plasman u finale. Krenimo od Aleksandre.
Devojka rođena u Moksvi igra fantastičan turnir, a sve dosadašnje protivnice savladala je bez izgubljenog seta.
Prvo je bila bolja od Laure Sigmund sa 6:3, 6:4, potom je meta bila Šuaj Ženg sa 6:1, 6:0, pa Ksiju Vang sa 6:0, 6:1, da bi na kraju 32. teniserka sveta Julija Putinceva osvojila samo četiri gema - 6:2, 6:2.
Zaista se ne pamti da je neka igračica ovoliko bila dominantna, pometlala je sve protivnice za oko sat vremena igre, pa će u finalu igrati protiv bolje iz duela Bernarda Pera - Ana Bondar.
Sa druge strane Olga Danilović nije imala toliko ubedljiv put, ali je najvažnije da je u finalu. Pred našom talentovanom teniserkom padale su redom Misaki Doi (2:0), Ana Kalinskaja (2:1), Simona Valtert (2:1) i u polufinalu AnastasijaPotapova (2:0).
Možda je polufinalni duel baš pokazatelj kako bi Olgamogla da igra jer je sve bilo gotovo za sat vremena i 11 minuta, a protivnici je dopustila samo pet gemova. Olgaće u finalu igrati protiv Hrvatice Petre Martić.
Prvo finale za Danilovićevu posle skoro četiri godine i titule u Moksvi, a biće ovo prvo finale i za Krunićevu u poslednje četiri godine.
Sa ovakvim uspesima Krunićeva je prema nekim proračunima obezbedila ulazak među najboljih 100 igračica sveta, dok je i Olga blizu da ostvari takav uspeh.
Dodajmo da je Olga stigla do finala i u dublu sa Kristinom Mladenović što ovaj dan dodadno ulepšava.
Možda je ovo najava nekih šampionskih, još lepših dana srpskog ženskog tenisa.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Duel Moskovljanki je pripao Srpkinji – Krunićeva u finalu!
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Četiri godine je čekala – još od Moskve: „Toliko emocija!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala