- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srce šampionke je srpsko – osvojila još jedan Grend slem pa povela i Olgu ka tituli

© AP Photo / Seth WenigFrancuska teniserka Kristina Mladenović
Francuska teniserka Kristina Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Olga Danilović iz Lozane ipak se vratila sa titulom i to u dublu, a sa njom je do tog trofeja stila još jedna teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović. Iako igra pod francuskom zastavom, u srcu ne poriče da je Srpkinja, a ove godine ima fantastičnu sezonu koju je obogatila i četvrtom titulom na Rolan Garosu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dženita Helić, bivša jugoslovenska odbojkašica, odlučila je 1991. godine da prati put ljubavi i otišla u Francusku gde je već bio Dragan Mladenović čuveni rukometaš.
Da je put Dženitu i Dragana vratio u Srbiju, mi bismo danas imali veliku Grend slem šampionku, ali je ovako Kristina Mladenović rođena 1993. godine u Sen Pol sir Meru ponos i dika francuskog naroda.
Međutim, slavna Kiki zna svoje poreklo i često ga ističe iako kako kaže sa druge strane poštuje i voli Francusku u kojoj je rođena zbog čega i igra pod tom zastavom.
Kristina Mladenović gaji veoma prijateljske odnose sa srpskim teniserkama zbog čega je upravo sa Olgom Danilović nastupala na turniru u Lozani, gde su teniserke srpskog porekla stigle i do trofeja, ukupno 26. dubl trofeja u Kristininoj karijeri.
U singlu ove sezone nije blistala, ali zato je dublu bila i ostala neverovatna što je i dokazala četvrtom titulom na Rolan Garosu u konkurenciji ženskog dubla.
Reket je u ruke uzela kada joj je bilo sedam godina, a iako rukometna zvezda otac Dragan zbog ćerke je postao teniski trener.
Već u juniorskim danima pokazivala je osobine prave šampionke pogotovo 2009. godine kada je dospela na prvo mesto juniorske liste i kada je igrala finale juniorskog Vimbldona i u singl i u dublu konkurenciji.
Nekoliko puta Kristina je govorila o srpskom poreklu i objasnila kako je došlo do toga da se rodi u Francuskoj.
„Kada je moj otac otišao 1991. godine u Jugoslaviji još nije bilo rata. Moja majka je ostala u Srbiji, ali je uprkos svemu odlučila da prati ljubav. Tata je potpisao za Dankerk, a posle je imao ponudu iz Nemačke. Nacrtala sam mu crtež kojim sam objasnila da mi se sviđa u mojoj školi i tako smo ostali u Francuskoj. Posle, kada sam pokazala talenat u tenisu, ostali smo u Francuskoj zbog mene“, objasnila je jednom prilikom Kiki Mladenović.
Srpski jezik tečno priča, baš kao i francuski, italijanski, španski i ruski
„Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosan na moje korene. Ovde sam rođena i nikada nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja“, rekla je teniserka koja nastupa i za reprezentaciju Francuske u FED kupu.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SPORT
Olga posle poraza u finalu: Bila je divna nedelja!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala