- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kraj buma? Pad cena nekretnina na dva velika svetska tržišta

CC0 / Pixabay / Njujork
Njujork - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Ono što su stručnjaci mesecima predviđali proteklih dana počelo je i da se ostvaruje – nakon višegodišnjeg upornog rasta do rekordnih visina, cene nekretnina počele su da padaju, a talas pojeftinjenja zahvatio je u najvećoj meri tržišta u Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Analiza Redfina pokazala je da je tokom juna u SAD palo više od 60.000 ugovorenih kupovina porodičnih kuća, što čini skoro 15 odsto poslova sklopljenih na tom tržištu, prenose hrvatski mediji.
Ovo je najveći pad od aprila 2020. godine, kada je prvi talas pandemije doneo atmosferu straha, pa su mnogi odustali od velikih investicija. Sada je pandemiju zamenila inflacija koja je u SAD dostigla 9,1 odsto, što je najveći skok od novembra 1981. godine. Na povlačenje kupaca u ovom slučaju uticalo je i povećanje stope Federalnih rezervi za 75 baznih poena u junu, pa je prosečna obveznica na 30-godišnju hipoteku porasla na 6%.
Iako su stručnjaci i dalje podeljeni oko toga da li će doći do potpunog kolapsa ili je ovo samo nastavak usporavanja rasta, brojni mediji su tu vest dočekali komentarima poput „kraj buma” i „igra je gotova”. I nemački Špigl nagovestio je silaznu putanju cena nekretnina, koju su registrovali u bar desetak najvećih gradova.
Tržište nekretnina - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
EKONOMIJA
Pada cena građevinskog materijala, hoće li pasti i cene stanova
Trst - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
EKONOMIJA
Zašto su građanima Srbije postali privlačni stanovi u Trstu – kako kupiti nekretninu u Italiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala