Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Velika panika zbog jedne „vesti“: Zapadni pioni potegli sablju da u Srbiju uvedu srednjovekovni mrak

CC0 / / Srednjevekovni ratnik
Srednjevekovni ratnik - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Posle „ekskluzivnog saznanja“ da se u Srbiji priprema otvaranje predstavništva televizije Raša tudej, podigla se velika panika na medijima N1 i Novoj koji su „uvereni“ da u nekom društvu vlada sloboda mišljenja ako se u javnosti čuje isključivo njihova verzija istine u svetu i u Srbiji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Tako su i ponosni deklarisani „borci za pluralizam i slobodnu reč“ u stvari otkrili da se bore za ogoljeno jednoumlje, boljševičko-orvelovsku uniformnost, srednjovekovni mrak odeven u digitalni format i za – retrogradni i višeslojno nakaradni poredak zabrana i mržnje.
Tako su se i pojedini novinari, članovi raznih udruženja zaduženi za „slobodu medija“, frivolni ratnici za pluralizam i za evro(atlantske) vrednosti, potpisali imenom i prezimenom, za buduće naraštaje, pod anticivilizacijsku agendu – totalnog ubijanja slobode.
Tako su, posle samo nezvanične najave da se priprema RT na srpskom jeziku, izvukli sablju cenzure i potegli pištolj diktatorskog gneva, oni reporteri i izveštači nasmejanog lica, koji su duboko uvereni da u Srbiji mora da se čuje, vidi i pročita samo ono što oni kažu i napišu.

Velika uzbuna zbog RT-a u Srbiji

Poluidiotskim naslovom na portalu Nova S – „Putin u Srbiji otvara TV stanicu koju je cela EU zabranila“ – tako je u etar lansirana tobože ekskluzivna informacija (vinjeta - saznajemo - stajala je u naslovu), koja je podigla uzbunu na gotovs spremnim medijskim krstašima zaduženim za potpaljivanje gnevne vatre protiv svega ruskog u Srbiji.
Višeminutnim „objektivnim“ prilozima, potom su se nadovezale televizije N1 i Nova koje su gotovo istovremeno morale, kao po zadatku, da izbljuju porciju debilnih argumenata zašto bi neki medij, koji ni počeo da radi, trebalo jednostavno da se zabrani.

Evropske birokrate na gotovs

Da bi sve potkrepili tobožnjom dubokom brigom za evropsku budućnost Srbije, ti „čuvari istine“ pojačali su svoje cenzorske i nadrealne priloge frazerski predvidivim izjavama EU birokrata.
Javio se odmah portparol EU Petar Stano porukom da je, između ostalog, RT „deo istrumentarijuma propagande i dezinformacija Rusije kojom Kremlj dopunjuje svoju ilegalnu agresiju protiv Ukrajine i ubijanja Ukrajinaca...“, dodavši da Brisel očekuje da da se Srbija uzdrži od jačanja veza sa Rusijom.
Priskočila je hitro i liberalno zelena poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavivši da je od neuvođenja sankcija Rusiji „značajno opasnije pružati aktivnu pomoć ruskim predstavnicima u širenju propagande“.
Nezamislivo odvratnim i opasnim principom – ili si sa nama ili protiv nas – ona je pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da „jasno kaže na kojoj je strani“.
Javio se i nezaobilazni Slobodan Georgiev, direktor emisije koja se zove Njuz maks adrija televizija, koji je građanima „merodavno“ objasnio da u stvari RT (a ne Njuz maks adrija) nije uopšte televizija.
Taj glodur banalnog evrofanatizma uzeo je sebi za pravo da gordo i osiono, sa mediokritetskih visina presuđuje ko je medij, a ko ne, sve uz groteskno pojašnjenje da se u stvari – ne zalaže za cenzuru.

Srećna Nova 1941.

Takav cinično grozomoran rečnik, takav manir okupatora i njihovih saradnika, to nadmeno reketaško siledžijstvo, u Beogradu se verovatno nije čulo od fašističke čizme koja je ovde kročila 1941. godine.
Jer, po njihovom, da bi ovde osvanula „sloboda medija“ trebalo bi čak ukinuti, ućutkati, zatvoriti, zabraniti i jedini ruski medij Sputnjik, a kamoli i da se, ne daj bože, pomisli da bi mogao da počne da radi Raša tudej.
Očigledno je, znači, da svi zapadni mediji koji u Srbiji nesmetano rade, (Sputnjik nikad nije objavio nijedan tekst protiv slobode njihovog delovanja), šire slobodno svoju propagandu i čiji se uticaj kapilarno forsira u javnom mnjenju, ne mogu da ubede Srbe u svoju „istinu“.
Očigledno je evroatlantskim spin doktorima najveći zadatak da čistim propagandnim terorom zabrane i ućutkaju sve ruske medije i svakog ko ne misli isto kao i oni, svuda, a naročito u Srbiji koja se gotovo epski i herojski odupire totalitarnom bezumlju.
Zato je nastala neviđena panika samo posle nezvanične vesti da se priprema Raša tudej u Srbiji.
Šta će tek biti kad RT počne da radi?
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Vreme je za okončanje „rata protiv ruskih novinara“; Zapad otišao predaleko, izgubiće obraz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala