- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španska serija u Americi – i ponavljanje slučaja „Bogdan"

© EZRA SHAWDžejlen Branson
Džejlen Branson - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Očekuje se da će Njujork Niksi biti kažnjeni zato što su dogovarali (i realizovali) transfer sa košarkašem Dalasa Džejlenom Bransonom pre nego što je to dozvoljeno. Sve to podseća na situaciju od prošlog leta kada je Milvoki kažnjen zbog pregovora sa Bogdanom Bogdanovićem pre dozvoljenog vremena.
Tada je Milvokiju oduzet pik druge runde drafta 2022. godine.
„NBA je odlučila da su Milvoki Baksi prekršili pravila lige koja se odnose na početak pregovora sa slobodnim agentima i liga je oduzela Baksima pika druge runde drafta 2022. godine. Liga je sprovela istragu o tome da li su Baksi imali razgovore sa Bogdanovićem i/ili njegovim agentom pre roka dozvoljenog za pregovore sa slobodnim agentima. Istraga je potvrdila da su se ti razgovori desili, što je prekršaj NBA pravila. Prilikom određivanja kazne uzeta je u obzir saradnja tima u istrazi, nedostatak dokaza o nekom ranom dogovoru Bogdanovića i Baksa kao i to što Milvoki na kraju nije potpisao Bogdanovića ", navodi se u saopštenju koje je izdao NBA.
Sada bi zbog sličnog postupka mogli da budu kažnjeni Niksi.
Zanimljivo je da je Bransonov otac, Rik Branson, asistent glavnog trenera Njujork Niksa TomaTibodoa.
Usled svega, Branson je potpisao ugovor na četiri godine vredan 104.000.000 dolara!
Interesantno je i da je Lion Rouz, predsednik Niksa, krstio Džejlena Bransona, kao i da je Lionov sin Bransonov menadžer! Tu se priča ne završava, već je i Bransonov stric asistent generalnog menadžera Niksa SkotaPerija.
Dakle, Branson je mogao da pregovara sa Niksima na 1001 način.
Zbog svega spomenutog, Dalas Maveriksi osećaju se frustrirano zato što su izveštaji o dogovoru između Bransona i Niksa izašli na videlo pre nego što su dve strane imale dozvolu da pregovaraju.
Zbog svega bi Dalas mogao da se žali i da se tako ponovi situacija u kojoj je bio Bogdanović. To bi značilo i kaznu za Nikse.
Videćemo kakav će biti epilog.
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Igrao u Srbiji i Rusiji, a sada se odrekao američkog pasoša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala