- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Igrao u Srbiji i Rusiji, a sada se odrekao američkog pasoša

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLorenzo Braun
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Španija je rešila da naturalizuje Amerikanca Lorenca Brauna i time obezbedi njegovo igranje na predstojećem Evropskom prvenstvu. Braun se zbog toga odrekao američkog pasoša, ali ni to nije bilo dovoljno delu španske javnosti, posebno Uniji igrača koja je osudila ovakav potez.
S obzirom na to da je Riki Rubio pokidao prednje ukrštene ligamente, a Serhio Rodrigez otišao u penziju, Furija je želela da reaguje i da dovede plejmejkera kada ga već nema u svom dvorištu.
Tako je izbor pao na Lorenca Brauna, bivšeg košarkaša Crvene zvezde i Uniksa.
O svemu je govorio predsednik španskog saveza Horhe Garbahosa i istakao da se Braun zbog igranja za Španiju odrekao američkog pasoša.
Ova odluka (o naturalizaciji Brauna) dobro će doći španskoj košarci da ostane konkurentna. Lorenco se odrekao svog američkog pasoša da bi igrao za Španiju. Ostavio je mnogo stvari iza sebe i to cenimo. Ako imate igrača sa tako velikim interesovanjem da igra, bila bi greška da to ne iskoristite", poručio je Garbahosa preko COPE.
Jasno je da reprezentacija Španije gleda isključivo rezultat, čak je i Pau Gasol podržao ideju da se Braun naturalizuje.
Međutim, Unija igrača u Španiji nije delila takvo mišljenje.
„Ekspresna naturalizacija igrača bez ikakvih korena u Španiji jako je loša i šalje štetnu poruku našim sportistima što direktno utiče negativno ne samo na sadašnjost, već i budućnost. Da li je normalno da aktuelni svetski šampion nema igrača koji može da brani boje zemlje na najvišem nivou“, stoji u poruci javnosti.
Zatim se i dodaje...
„Cilj svakog košarkaškog igrača je da igra za svoju reprezentaciju. Na tu nadu direktno su uticali Savez i Ministarstvo pravde odlukom koja je legitimna, ali nije etički dobra“, konstatuje se u saopštenju.
Pitanje za razmišljanje: kakva bi bila reakcija srpske javnosti kada bi Orlovi naturalizovali igrača kao što je to uradila Španija?
Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Evroliga otvorila poziciju za Dejana Bodirogu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala