- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga otvorila poziciju za Dejana Bodirogu

© AFP 2023 / LLUIS GENEDejan Bodiroga
Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga trebalo bi da bude imenovan za novog predsednika Evrolige na narednom sastanku akcionara koji je zakazan u petak.
Bodiroga će, navodno, biti izabran na funkciju koja će tek biti ustanovljena izmenama u propisima Evrolige, dok će nekadašnji konsultant Evrolige Maršal Glikman zameniti Đordija Bertomeua na poziciji izvršnog direktora.
Očekuje se da će Bertomeu zadržati savetodavnu funkciju tokom uvodnih nekoliko meseci rada novog rukovodstva, a specijalizovani košarkaški portali prenose da je na sastanku akcionara bilo određenih neslaganja, pošto su španski i turski klubovi bili za Bertomeuov ostanak na funkciji.
Međutim, većina klubova je bila protiv Bertomeua, a onda je odlučeno da Bodiroga preuzme novoformiranu funkciju. Od Bodiroge se očekuje da pokrene promene u Evroligi, kao i da napokon razreši dugogodišnji sukob ove organizacije sa FIBA.
Bodiroga je po okončanju igračke karijere radio u evetskoj kući košarke od 2015. godine, a pre toga je obavljao funkciju potpredsednika KSS.
Kod klubova-vlasnika Evrolige preovladava mišljenje da bi upravo Bodiroga trebalo da preuzme jednu od vodećih funkcija i da je veliki šampion pravi čovek za veliku transformaciju takmičenja koja je neophodna.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Aleksine suze posle bolnog poraza – igrao u bolovima, pa jedva govorio
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Pešić upozorava: Stanje je alarmantno – nismo najbolji na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala