- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šolc: Nemačka će morati da proguta gorku pilulu

© AP Photo / Manu FernandezNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc predočio je u svom video obraćanju primarne ciljeve nemačke vlade. Kako je istakao, ciljevi zaštite klime su prioritetni, uprkos rastućoj zabrinutosti u vezi sa otežanim snabdevanjem energentima zbog krize u Ukrajini.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Šolc je rekao da je njegov cilj da Nemačka bude jedna od prvih zemalja koja će imati nultu emisiju ugljen-dioksida (CO2), a da istovremeno nastavi da bude globalno konkurentna i uspešna kao ekonomska sila i industrijska zemlja, prenosi Tanjug pisanje dnevnika Gardijan.
„Sada ćemo se postarati da razvoj obnovljivih izvora energije konačno napreduje - energija vetra na moru, na kopnu solarna energija, biomasa. Sve to nam je potrebno za proizvodnju struje i vodonika kako bismo imali industrijsku budućnost bez emisije CO2. Želimo da to postignemo do 2045. godine“, poručio je Šolc.
On je priznao da je Nemačka primorana da „proguta gorku pilulu'“ jer je prinuđena da privremeno koristi elektrane na fosilno gorivo koje su prethodno zatvorene.
„Ali to je samo na kratko jer smo sada zaista počeli da želimo da učinimo sve što možemo u borbi protiv klimatske krize“, rekao je Šolc i potvrdio da su doneti novi, neophodni zakoni.
Ugalj - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SVET
Energetska „oluja“ u Evropi: Jedna po jedna članica EU vraća se uglju – Brisel upozorava...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala