- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orban: Politika sankcija protiv Rusije nije opravdala očekivanja, evropska ekonomija se guši

Pratite nas
Politika sankcija nije opravdala očekivanja, evropska ekonomija je „pucala sebi u pluća i sada se guši“, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Politika sankcija nije opravdala nade koje su u nju polagane, već je imala suprotan efekat od planiranog. Moram da kažem da sam u početku mislio da smo jednostavno pucali sebi u nogu, ali sad mi se čini da je evropska ekonomija pucala sebi u pluća i sada se svuda guši“, rekao je Orban za radio „Košut“.
Mađarski premijer je savetovao svima onima koji imaju posao da to cene, jer se u narednim mesecima očekuje ekonomski pad u Evropi.
Kako je dodao Orban, sve međunarodne analize, istraživanja i prognoze sa kojima je imao dodira pokazuju da zbog „kombinovanog efekta“ politike sankcija i sukoba u Ukrajini „ekonomija u Evropi počinje da se grči“.
Ranije je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio da Mađarska nije spremna ni da razgovara o embargu na gas iz Rusije i neće podržati paket sankcija ukoliko bude obuhvatao ograničenja protiv „Gasproma“ ili „Gasprombanke“.
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
RUSIJA
„Loše će se završiti po Evropu“: Mađarska upozorava EU na opasne posledice sankcija protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala